Volledig scherm
De kat die zich had verscholen onder de motorkap van een auto aan de Jensiusstraat in Rotterdam wordt bevrijd. © AS Media

Studentes redden miauwend katje onder de motorkap van auto vandaan

Drie studentes hebben dinsdagavond met de hulp van de politie een kat bevrijd die onder de motorkap van een auto aan de Jensiusstraat in Rotterdam vast zat. Eerder deze week waarschuwde de Dierenbescherming al dat katten in deze koude maanden vaker een warm, maar gevaarlijk plekje onder de motorkap zoeken. 

Volledig scherm
Nadat het beestje werd bevrijd, zette de kat het op een lopen. © AS Media

De Dierenbescherming roept automobilisten daarom op om voor vertrek op de motorkap te tikken. Aanleiding was een recent incident waarbij een poes haar voorpootje is kwijtgeraakt nadat zij warmte zocht in de motorruimte van een auto. Toen de auto wegreed, ging het mis.

Dit keer had het beestje meer geluk.  Drie studenten hoorden de kat  gisteravond miauwen en hebben eerst bij enkele huizen aangebeld. Toen ze hier geen gehoor kregen, hebben ze de politie gebeld. De politie achterhaalde  de eigenaar via het kenteken, waarna de motorkap kon worden geopend. Nadat de eigenaar van de auto de kat uit zijn benarde positie bevrijdde, zette het beestje het op een lopen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam