Volledig scherm
De finalisten van Miss Nederland 2017. Moo Miero (rechtsboven) en Romy Dyanne (linksonder) dingen mee. © Miss Nederland

Studentes uit regio in finale Miss Nederland

Groot Rotterdam is goed vertegenwoordigd bij de verkiezing Miss Nederland 2017. De Maasstad 'levert' Moo Miero (22) en Schiedam wordt vertegenwoordigd door de even oude Romy Dyanne. De twee behoren tot de twaalf finalisten van de prestigieuze modellenwedstrijd.

Miero studeert rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en schrijft columns. Haar Schiedamse concurrente zit eveneens nog in de schoolbanken. Zij volgt in Rotterdam een hbo-opleiding sociaal werk.

Volledig scherm
De Schiedamse Romy Dyanne. © Miss Nederland

De beslissing valt op maandag 9 oktober, als de finale plaatsvindt. Tijdens deze avondvullende show moeten de finalisten onder meer een bikinironde lopen. Ook is er een onderdeel waarbij zij hun talenten kunnen tonen.

Studente Miero doet mee met een reden, vertelt zij. ,,Ik wil graag laten zien dat je als vrouw meerdere dromen kan laten uitkomen en niet in een hokje hoeft te leven. Dat het mogelijk is om model te zijn terwijl ik óók een studie rechten heb gedaan.''

De winnaar mag zich een jaar lang Miss Nederland noemen, wat volgens de organisatie een 'baan voor een jaar' is.

De finalisten vertrekken volgende week naar Turkije ter voorbereiding op de show. Ook moeten ze elkaar daar beter leren kennen.

Volledig scherm
De Rotterdamse Moo Miero. © Miss Nederland

Vorig jaar ging de toen 23-jarige Zoey Ivory van der Koelen uit Almere er met de titel vandoor. In 2015 won de geboren Rotterdamse en op dat moment 20-jarige Jessie Jazz Vuijk. Vader Ben zat in de Vlaardingse gemeenteraad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam