Volledig scherm
Rico Jansen twee jaar geleden met de papieren kampioensschaal die in de Kuip werd uitgedeeld rond de kampioenswedstrijd tegen Heracles. © privéfoto

Supporters Feyenoord maken een groot spandoek voor omgekomen Rico Jansen

Supporters van Feyenoord hebben een tien meter breed spandoek voor Rico Jansen gemaakt. Dat wordt zondag ontrold tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (aanvang 16.45 uur). De fanatieke Feyenoord-supporter kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober om het leven bij een scooterongeluk op de Broekpolderweg in Vlaardingen. 

Het doek wordt in de twaalfde minuut - 12 is traditioneel het nummer van het Legioen - getoond. De tekst op het spandoek willen de vrienden van Rico nog even voor zich houden. Enkele familieleden van Rico wonen zondag, samen met vrienden van Rico die het spandoek hebben gemaakt, de wedstrijd bij in zijn vertrouwde Vak S. 

Fanatiek

,,Rico was een fanatieke supporter, thuis of uit, hij was er altijd bij’’, zegt Coen Eekman, vriend van Rico en een van de makers van het spandoek. ,,We gingen met een groep samen naar de wedstrijden. Zo zijn we met Rico naar Glasgow en Bern geweest. We dronken rond de wedstrijden van Feyenoord altijd een biertje met elkaar en hebben in 2017 gezamenlijk het kampioenschap gevierd. De zaterdagavond voor zijn overlijden waren we ook met Rico bij een housewarming-feestje. De volgende dag zouden we bij hem Ajax-Feyenoord kijken. We zijn enorm geschrokken van het ongeluk. Met het spandoek willen we hem herdenken in de Kuip.’’ 

Quote

Rico was een fanatieke supporter, thuis of uit, hij was er altijd bij

Het overlijden van Jansen, die in Maasland woonde, maakte veel indruk op Feyenoord. Eerder kwam een vriend van de familie al op het idee om een Feyenoord-shirt met de naam en leeftijd van Rico te laten signeren door de selectie. Dat gebeurde vorige week tijdens de eerste training onder leiding van nieuwe trainer Dick Advocaat. Dat shirt ging vervolgens naar de ouders van Rico. Afgelopen zaterdag was de uitvaart.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (40%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3740 stemmen