Volledig scherm
Feyenoordfans hielden eind 2017 ook een mars in Manchester, voor het Champions League-duel met Manchester City. © AP

Supporters Feyenoord willen mars naar stadion in Glasgow houden

De fanatieke aanhang van Feyenoord heeft aangekondigd donderdag in Glasgow een mars te willen houden vanaf het George Square naar het stadion van Glasgow Rangers. Daar spelen de Rotterdammers hun eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. 

De supporters van de Noordzijde kondigen aan zich op het plein te willen verzamelen om al tijdens de dag de ‘drank te laten vloeien’. Op het plein is volgens de Noordzijde plek voor honderden mensen. Rondom het plein zijn kroegen. 

De bedoeling van de supporters is om vanaf 17.00 uur lokale tijd richting Ibrox Stadium van Glasgow Rangers te lopen. De supporters verwachten rond 18.30 uur plaatselijke tijd aan te komen bij het stadion, waar om 20.00 uur (21.00 uur in Nederland) de aftrap is. 

Vuurwerk

Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder, vindt het geen slecht idee. ,,Waarom zouden de supporters dat niet doen?’’ zegt hij. ,,Ik verwacht geen problemen. In landen als Schotland en Engeland heeft de politie de zaakjes goed op orde.’’

Hoofdinspecteur Craig Smith, de officier die in Schotland is belast met de politieoperatie voor de wedstrijd, ziet de komst van de supporters eveneens met vertrouwen tegemoet. ,,Er komt een een uitgebreid politieplan. We werken nauw samen met beide clubs en andere partijen, zoals de Britse transportpolitie, om ervan verzekerd te zijn dat iedereen die naar de wedstrijd reist, inclusief diegenen die naar Ibrox Stadium willen lopen, dit veilig kunnen doen en de wedstrijd in een veilige omgeving kunnen bekijken.’’

Het is zeker niet de eerste keer dat Feyenoordfans in een mars naar een stadion lopen bij een Europese uitwedstrijd. Dat gebeurde ook eind 2017, toen Feyenoord het laatste uitduel in de Champions League speelde tegen Manchester City. Zo’n vierduizend fans liepen toen mee en de sfeer was uitstekend. Op Shambles Square werd de hele dag gezongen en vuurwerk afgestoken.

Overigens lijkt het nu veel minder druk te worden met Feyenoordsupporters. Lang niet alle ruim 2500 beschikbare kaarten voor Feyenoordfans zijn verkocht. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam