Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Tantramasseur (54) uit Rotterdam gaat de cel in voor seksueel misbruik patiënten

Tantramasseur Edwin M. (54) uit Rotterdam gaat twintig maanden de cel in voor ontucht met vijf patiënten. Hij mag ook vijf jaar lang niet binnen de gezondheidszorg werken en geen contact hebben met de slachtoffers.

De straf is conform de eis van 30 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk. De therapeut pleegde tijdens massages vergaande ontucht met de patiënten, die zich bij hem meldden om eerder gepleegd seksueel misbruik te verwerken. 

Nadat Edwin M. onderwerp was van het tv-programma Undercover en het Meldpunt Tantra Misbruik was opgericht, meldden de slachtoffers zich bij de politie. Zij zouden na een kennismakingsgesprek tussen 2015 en 2017 door de man aan en in hun geslachtsorganen zijn betast zonder goedvinden. Eén vrouw is door de man verkracht zonder condoom. 

Kruidenmiddeltjes

Later bood de Rotterdammer hiervoor zijn excuus aan en vergoedde hij haar het reisgeld om naar de therapie te komen. Volgens de vrouwen, die samen ruim 30.000 euro schadevergoeding toegewezen kregen van de rechtbank, was de therapeut zelf gedeeltelijk of geheel ontkleed tijdens ‘de sjamanistische intuïtieve massages’. Die waren net als toegediende kruidenmiddeltjes bedoeld om ‘het lichaam te doen openen’. En de therapeut vertelde ze: ,,Als je ineens wil tongzoenen onder de massage, mag dat.’’ 

De Rotterdammer is inmiddels door ‘onbegrip’ met de therapieën en massages gestopt. Maar de kwakzalver ontkende steeds het misbruik en de ontucht. Toch vindt de rechter de ontucht bewezen, omdat de vrouwen tot in detail dezelfde verhalen vertellen. Een slachtoffer, dat na het misbruik noodgedwongen wordt begeleid door een sociale hulphond, moest tijdens de zitting vorige maand op een afgesloten publieke tribune plaatsnemen. De advocaat van de verdachte is allergisch voor het dier.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam