Volledig scherm
Tantramasseur Edwin M. moet voor de rechter komen. © EM

Tantramasseur uit Rotterdam opnieuw in opspraak

De 53-jarige tantramasseur Edwin M. uit Rotterdam is opnieuw in opspraak. Gisteren werd bekend dat hij gewoon doorgaat met zijn grensoverschrijdende praktijken, hoewel hij voor vier gevallen van ontucht met vrouwen voor de rechter moet verschijnen.

Quote

Hij is een verkrach­ter pur sang, een psychopaat van de bovenste orde

Helene Baayen

In het tv-programma Undercover in Nederland toonde onderzoeksjournalist Alberto Stegeman gisteravond opnamen met een verborgen camera. Daarop is te zien en te horen dat M. een vrouw vertelt dat hij nog altijd vagina's masseert of penetreert, terwijl dat 'wettelijk niet mag'. Zijn klanten zijn vrouwen die zijn misbruikt of een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt en bij hem komen om hun verleden te verwerken.

Op zijn website schrijft M. dat als vrouwen 'nee' of 'stop' zeggen hij dat in de sessies respecteert. Maar tijdens zijn therapieën probeert de masseur vrouwen over te halen toch over hun eigen grenzen te stappen omdat dat 'helend werkt', zo vertellen enkele slachtoffers.

De masseur zegt op de verborgen camerabeelden dat hij zich niet schuldig acht. ,,Iemand is verantwoordelijk voor zijn eigen leven. Ik ga ver in dingen. Als je geen 'nee' kunt zeggen is dat een ding waarvoor je zelf verantwoording moet nemen.''

Tantramassage is van Oosterse komaf en wordt over het hele lichaam toegepast. Zowel de persoon die wordt gemasseerd als de masseur is vaak naakt. De tantramassage heeft bij velen het imago dat als slotstuk seks bedreven wordt tussen beide personen, maar dat is bij normale therapieën niet zo.

Veel meldingen

De verdachte masseur is een bekende bij justitie. De beelden van Stegeman worden in het onderzoek naar de ontucht met vier vrouwen betrokken. Er worden nu nog wat onderzoekswensen van M.'s advocaat ingewilligd, alvorens het tot een rechtszaak tegen hem komt.

Volgens Helene Baayen van het Meldpunt Tantra Misbruik is de Rotterdammer 'een verkrachter pur sang'. ,,Hij is een psychopaat van de bovenste orde.'' Ze doet haar uitspraken naar aanleiding van de verhalen die over M. zijn binnengekomen. Bij het meldpunt kwamen in totaal 102 meldingen over foute tantramasseurs binnen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam