Volledig scherm
Alexander Bos en Carola Machwirth van Intermax, Kim Tchai van Tchai en Maria en Aramis Gandjapour van The Little Green Bag (vlnr). © Mladen Pikulic

Tassenverkoper uit Schiedam genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs

The Little Green Bag is genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2019. De tassenketen uit Schiedam is in 10 jaar gegroeid van zolderkamerwebshop tot een belangrijke speler in de branche. Intermax uit Rotterdam en Tchai uit Ridderkerk zijn de andere twee genomineerden.

De Rotterdamse Ondernemersprijs is een prestigieuze onderscheiding voor bedrijven in de regio Rijnmond. De titel telt in het wereldje. Afgelopen jaar won het drukwerkbedrijf Helloprint. De nominaties zijn vanmiddag naar buiten gebracht. Op 18 november is de bekendmaking van de winnaar.

The Little Green Bag heeft een webshop en vier fysieke winkels. Na overname van het Amsterdamse Cowboysbag in 2016 is het bedrijf van Maria en Aramis Gandjapour uitgebreid met een groothandel en een designafdeling voor het ontwerpen van eigen accessoires.

Intermax is een it-dienstverlener. Het bedrijf van Ludo Baauw viert dit jaar z’n 25-jarig bestaan. Intermax is nauw betrokken bij IT-opleidingen in Rotterdam. Onder meer het Techniek College Rotterdam.

Zakenvrouw

Tchai ontwerpt en bouwt winkelinterieurs en winkelrekken. Het 60-jarige familiebedrijf staat onder leiding van Kim Tchai. Zij werd begin dit jaar al uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar tijdens het BAR Business Gala, een zakenfestijn voor ondernemers uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

De jury van de Ondernemersprijs bestaat uit Ton van Welie van Ortec Finance, voormalig NLE-directeur Harald Swinkels, Walter Peteri van Quooker, Peter Goedvolk van Count, Ellen van Dam van Cornelder en Hans Scheffer van Helloprint, allemaal ondernemers die hun sporen verdiend hebben.

Helden

Ook zijn vanmiddag de genomineerden bekend gemaakt van de Nieuwe Helden Prijs. Deze prijs is voor ondernemers die zich met hun bedrijf onderscheiden op maatschappelijke thema’s zoals inclusiviteit en milieu. Het gaat om Niki Sie van Juuve uit Rotterdam, Marcel de Oude van Bio4Life en Ronald Hagenstein van Otflow uit Rotterdam.

Volledig scherm
Maria Gandjapour van The Little Green Bag in haar tassenwinkel aan de Korte Lijnbaan. © Archieffoto Jan de Groen

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9508 stemmen