Volledig scherm
PREMIUM
Bob Moelker, alias Tattoo Bob, zit al vijftig jaar op Katendrecht. Een topplek, vindt hij. © Jan de Groen

Tattoo Bob al vijftig jaar op Katendrecht

Koning van de inktHij begon in de roerige tijd dat Katendrecht een rosse buurt was en alleen zeebonken en lichtekooien een tattoo namen. Zijn zoons zeiden liever niet dat hun vader Tattoo Bob was. Maar in vijftig jaar is er veel veranderd. Bob Moelker is nu pater familias van een familiebedrijf.

Volledig scherm
© Jan de Groen

Eigenlijk heet hij Adrianus en zijn vrouw noemt hem altijd Aad, maar voor de rest van de wereld is hij Bob. En zo stelt hij zichzelf ook altijd voor. ,,Het is mijn merknaam geworden'', zegt hij. Waar Bob vandaan komt? Het is de naam van een bodybuilder die het goed deed in de jaren dat hij begon. ,,Als tatoeëerder had je in die tijd een bijnaam. Bob klonk goed. En mijn vader noemde mij vaak Bobriaan, als afgeleide van Adriaan.''

Een halve eeuw later is Tattoo Bob een begrip. Het is druk bij een van de oudste en bekendste tattooshops van het land. Aan de balie op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht staat een flinke rij. In de leren banken voor het raam zitten mensen te keuvelen, al dan niet met een bekertje koffie in de hand. ,,Het is hier soms net een buurthuis. Mensen komen graag voor een praatje.'' Moelker vindt het prima. Hij praat zelf ook graag. ,,Tatoeëren is een sociaal beroep'', zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam