Volledig scherm
Ahmed Aboutaleb en Henk Wimmenhove met het eerste gesigneerde tegeltje. © RauwCC

Te koop: tegels Maastunnel voor de Roparun

Henk Wimmenhove laat oude tegeltjes uit de Maastunnel veilen om geld in te zamelen voor de Roparun. De tegeltjes worden gesigneerd door bekende Rotterdammers, zoals Ahmed Aboutaleb en Jules Deelder.

,,Ik ben dankbaar voor alles wat ze bij het Daniel den Hoed voor mij gedaan hebben, dus ik wilde iets terugdoen'', legt Wimmenhove uit. Hij is negen jaar patiënt geweest in het ziekenhuis, waar hij werd behandeld voor darmkanker. ,,Dus ik dacht bij mezelf: wat kan ik doen? Met een collectebus langs de deuren is toch niet helemaal mijn stijl.''

De inspiratie slaat toe als de Capellenaar berichten over de verbouwing van de Maastunnel langs ziet komen. Wimmenhove leest hoe latjes van de roltrappen worden omgebouwd tot bankjes, en hoe er 600.000 nieuwe tegels uit Spanje komen. ,,Ik dacht: wat gaan ze met die oude tegels doen?'' Al snel ontstaat het idee: Wimmenhove wil de oude tegels laten signeren door bekende Rotterdammers, en ze vervolgens verkopen voor een goed doel.

En wat bleek: de man van een collega van zijn vrouw werkt in de Maastunnel. Sterker nog: hij gaat over de tegels. Wimmenhove nam contact op en weet 70 oude tegels te bemachtigen. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Ook Lee Towers signeerde een tegel. © RauwCC

Het balletje rolt

In december mailt Wimmenhove naar Ahmed Aboutaleb met de vraag of hij een tegel wil signeren. De burgemeester is enthousiast: kom maar langs als je ze binnen hebt, reageert hij. Begin deze week is hij de eerste bekende Rotterdammer die een handtekening zet en sindsdien is het balletje gaan rollen.

,,Een dag later stond ik bij Lee Towers, op de 17de verdieping van de Lee Towers'', vertelt Wimmenhove. ,,Vanmiddag was ik bij Jules Deelder, die heeft er ook drie gesigneerd. Bij Feyenoord probeer ik nu ook binnen te komen. Ik heb al een toezegging van clubarts Casper van Eijck.'' Er staan nog genoeg mensen op zijn verlanglijstje: Waardenberg en De Jong, Loes Luca en Herman den Blijker.

De verkoop van de tegeltjes gaat via het Vendu Notarishuis. ,,Ik ben zo brutaal geweest om ze een mailtje te sturen, ze deden meteen mee.'' De veiling begint daar op 16 april. 

De startprijs van de tegels is 5 euro per stuk, al denkt Wimmenhove dat dat bedrag flink omhoog kan: ,,Ik hoop natuurlijk dat het een hoop oplevert. In de afgelopen jaren heb ik gezien wat voor mooie dingen er gedaan bij het Daniel den Hoed gedaan zijn dankzij het geld van de Roparun.'' 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6893 stemmen