Sommige bussen en trams van de RET gaan na de vakantie vanwege een personeelstekort minder vaak rijden dan gebruikelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommige bussen en trams van de RET gaan na de vakantie vanwege een personeelstekort minder vaak rijden dan gebruikelijk. © Frank de Roo

Te weinig buschauffeurs en trambestuurders, RET en EBS krijgen de dienstregelingen niet rond

De ov-bedrijven hebben niet genoeg trambestuurders en buschauffeurs om de gewone dienstregeling te hervatten. Terwijl bedrijven en onderwijsinstellingen binnenkort weer volle bak draaien, blijft het openbaar vervoer van de RET en EBS - deels - in de zomerstand.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Spotifylijst voor de Rotterdamse reiziger, gemaakt door - jawel - de RET: ‘Muziek voor onderweg’

  Spotify­lijst voor de Rotterdam­se reiziger, gemaakt door - jawel - de RET: ‘Muziek voor onderweg’

  Tijdens een rit op lijn 183 door IJsselmonde luisteren naar het favoriete nummer van de buschauffeur? Dat kan. De RET komt met een eigen Spotify-account. Van soul en blues tot dancemuziek en Nederlandse hits: de keuze is reuze in de verschillende afspeellijsten. ,,Omdat luisteren naar muziek en reizen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden”, zeggen initiatiefnemers Rens en Maarten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam