Volledig scherm
Het Stedelijk Museum in Schiedam tijdens de vrijwilligersdag een maand geleden. © DIJKSTRA, ROEL

Tegenvallend aantal bezoekers voor Stedelijk Museum Schiedam

72.000 bezoekers, luidde de doelstelling voor het Stedelijk Museum Schiedam in 2016. Er kwamen er 'slechts' 46.000, waarvan ongeveer 24.000 betalend.

Hoewel de nieuwe directeur Deirdre Carasso in cijfers niet het in 2015 opgestelde actieplan lijkt waar te maken, krijgt zij het vertrouwen van het college. Dat is te lezen in een brief aan de raad. 2016 was een overgangsjaar. De nieuwe formule het museum moet over drie jaar goed werken. Bovendien stelt Carasso wél een stijging van het aantal betalende bezoekers in het vooruitzicht.

Quote

We willen meer een gewoon museum worden, dat ook de Schiedam­mer aanspreekt

Directeur Deirdre Carasso

Carasso zelf is blij met het vertrouwen dat burgemeester en wethouders uitspreken. Zij wijt het 'tegenvallende' aantal bezoekers aan personele wisselingen, het vertrek van haar voorgangster Diana Wind, de komst van haarzelf als nieuwe directeur en het minimaliseren van financiële risico's. 
,,We werken aan een nieuwe formule, het Stedelijk gaat meer toegankelijke kunst bieden. We willen meer een gewoon museum worden, dat ook de Schiedammer aanspreekt. Maar die omschakeling heeft meer tijd nodig'', meent zij. ,,We willen weer van betekenis voor de stad zijn. We werken aan diverse projecten die in het nieuwe jaar gestalte krijgen.''

Zo krijgen lokale kunstenaars meer ruimte en is er in de zomer een stadsmanifestatie. Overigens zijn de doelstellingen voor volgend jaar wel bijgesteld. In het actieplan werd nog gesproken over 85.300 betalende bezoekers. Nu streeft men in 2017 naar 50.000 belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8133 stemmen