Volledig scherm
Impressie van het nieuwe stadion Feyenoord © OMA

Tegenvaller bij financiering van nieuw Feyenoordstadion: nu 444 miljoen

Het bedrag dat op tafel moet worden gelegd om het nieuwe stadion van Feyenoord te betalen pakt hoger uit dan gepland. In plaats van 422 miljoen euro wordt nu uitgegaan van 444 miljoen euro.

De kosten van de bouw van de toekomstige voetbaltempel zélf blijven met 365 miljoen euro onveranderd. ,,De toename is toe te schrijven aan de nadere uitwerking en detaillering van de financiering en de bouw- en financieringsplanning’’, zo staat in een verklaring van Feyenoord City. De extra 22 miljoen euro wordt opgebracht door externe geldschieters.

Over de bekostiging van de nieuwe thuishaven van Feyenoord is nog overleg met investeerders en financiers. ,,Definitieve uitkomsten kunnen derhalve nog afwijken van de stand van dit moment’’, zo luidt de uitleg.

De bouw van het nieuwe stadion met 63.000 plekken start in 2020. In de zomer van 2023 is de oplevering gepland. Op dit moment wordt het stadionplan door de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs doorgerekend. Daarbij wordt samengewerkt met Britse International Stadia Group. Feyenoord hakt deze zomer een knoop door over het ambitieuze project.

De stijging van de financieringskosten werd eerder vandaag al gemeld op de site van Stadion op Zuid. Dat is een platform van 'verontruste Feyenoordsupporters', die zich zorgen maken over de nieuwbouwplannen van Feyenoord.

Stadionopzuid on Twitter

Feyenoord City verdraait waarheid over kosten nieuw stadion https://t.co/c8KLdIplqu

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam