Het is puzzelen geblazen voor de stratenmakers op de Coolsingel. De laatste hoekjes worden gelegd, nu nog met de ouderwetse betonnen tegels. Later komen er keitjes voor in de plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is puzzelen geblazen voor de stratenmakers op de Coolsingel. De laatste hoekjes worden gelegd, nu nog met de ouderwetse betonnen tegels. Later komen er keitjes voor in de plaats. © AD

Tegenvaller voor vernieuwde Coolsingel: levering ‘Indiase keitjes’ stokt door corona

De vernieuwing van de Coolsingel gaat de laatste fase in. Stratenmakers zijn bezig met het dichten van de resterende gaten in het trottoir, er komt binnenkort beige asfalt op de fietspaden en begin volgende week arriveren de eerste luxe straatlantaarns. Eén tegenvaller: de natuurstenen keitjes uit India zijn voorlopig niet leverbaar.

  1. Ambitieus plan: nieuw Feijenoordpark verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid
    PREMIUM

    Ambitieus plan: nieuw Feijenoord­park verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid

    Een groot deel van Rotterdam-Zuid ondergaat de komende tientallen jaren een metamorfose. Op initiatief van onder andere de gemeente Rotterdam, de NS en ProRail wordt onderzocht hoe het spoorwegemplacement bij De Kuip kan worden verplaatst, zodat de overblijvende sporen kunnen worden overkapt. Er ontstaat dan een gevarieerd dakpark, met aan de randen duizenden nieuwe woningen en een intercitystation, met als optie een aansluiting op een ov-verbinding naar Noord.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam