Bij online-lessen zagen docenten in welke omstandigheden hun leerlingen studeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij online-lessen zagen docenten in welke omstandigheden hun leerlingen studeren. © Shutterstock

Tekort aan studentenhuisvesting in Rotterdam schrijnend: studenten zwerven van bank naar bank

Sommigen zitten in de badkamer, omdat dit de enige plek in huis is waar ze rustig kunnen studeren. Mbo-docenten schrikken van wat ze tijdens de onlinelessen zien van de omstandigheden waarin veel leerlingen leven. Topman Ron Kooren van Albeda luidt de noodklok over het tekort aan studentenhuisvesting in Rotterdam.

8 reacties

 • Ada Duson

  6 maanden geleden
  Huis is vol? Ja dat doen de meeste zelf . Hier in de wijk krijgt een vrouw metvtwee kinderen een eengezinswoning . Binnen twee weken wonen er nu gemiddeld acht personen. Niet officieel natuurlijk anders vervallen alle subsidies. Hospita worden, als de mensen dat doen en ze hebben huursubsidie dan vervalt deze is nl inkomen .
 • Jean Cox

  6 maanden geleden
  Rotterdam, neem een voorbeeld aan omringende landen Bouw studentenaccomodstie aan de rand van de stad. Sorry, ik was vergeten dat ons kikkerlandje overvol is!
 • Anneke Roemer

  6 maanden geleden
  Tja dat krijg je als je de immigratie blijft stimuleren. Expats, buitenlandse studenten, werkmigranten… De deur staat wagenwijd open, er is geen visie, geen plan. Als het maar geld oplevert.
 • Hans de Laat

  6 maanden geleden
  Opleidingsinstituten blijven maar studenten opnemen zowel vanuit hier als het buitenland. Waar al deze mensen vervolgens verblijven zal ze een zorg zijn. Voor de bühne sluiten ze een overeenkomst met gemeentes maar dat stelt niets voor. Ons land zit op slot, is overvol en dat moet aanleiding zijn om ook ons vluchtelingenbeleid eens aan te passen anders wordt de ramp nog groter. Wie denkt dat wij even 1 miljoen woningen gaan bouwen in 10 jaar klimaatproef is erg naïef.
 • Ron Janssen

  6 maanden geleden
  Dit is nog maar een begin. In 2008-2009 was er in Amerika een explosie van dakloze jongeren. Nu ziet er ook niet echt rooskleurig uit voor de jongeren. Het kabinet enkel bla bla met mooie verhalen en makelaars beginnen met zogenaamde studente woningen van 750 euro en hoger ondertussen verandert er helemaal niks. Ook voor de mensen die werken is het ook een uitzichtloze kans op een sociale huurwoning, aangezien de asielzoekers voorrang hebben en dat is onterecht. Welke verbetering hebben ze?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam