Silvia van Straten, zelf longverpleegkundige bij ZorgSaam, was een van de herstelde coronapatiënten die plasma doneerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Silvia van Straten, zelf longverpleegkundige bij ZorgSaam, was een van de herstelde coronapatiënten die plasma doneerde. © Videostill

Teleurstellend: onderzoek naar bloedplasma als medicijn tegen corona tijdelijk gestaakt

Het onderzoek naar bloedplasma als medicijn tegen corona van het Erasmus MC en bloedbank Sanquin is tijdelijk gestaakt. Naar nu blijkt maken coronapatiënten die naar het ziekenhuis moeten, deze antistoffen vaak zelf al aan. Wat niet heeft voorkomen dat ze ernstig ziek werden. ,,Het is dan onwaarschijnlijk dat zij door het plasma met antistoffen van net genezen patiënten sneller herstellen’’, stelt onderzoeker Bart Rijnders.

  1. Eerste coronapatiënt krijgt plasma met antistoffen, over vier maanden resultaat onderzoek Erasmus MC
    Update

    Eerste coronapa­tiënt krijgt plasma met antistof­fen, over vier maanden resultaat onderzoek Erasmus MC

    De eerste coronapatiënt heeft in het Rotterdamse Erasmus MC bloedplasma gekregen van een genezen donor. In het plasma zitten antistoffen, die mogelijk kunnen helpen om (sneller) beter te worden. Of het daadwerkelijk werkt, is een zaak van de lange adem. Onderzoeker Bart Rijnders verwacht over vier maanden de eerste resultaten te hebben van het onderzoek onder vierhonderd patiënten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam