Coolsingel 65: over de Tweede Wereldoorlog, maar vooral over vaders en zonen dat de theatermakers nu tussen de schuifdeuren willen spelen.
Volledig scherm
Coolsingel 65: over de Tweede Wereldoorlog, maar vooral over vaders en zonen dat de theatermakers nu tussen de schuifdeuren willen spelen. © Onderwater producties

Theater over bombardement op Rotterdam gewoon tussen de schuifdeuren

Alle theaters zijn gesloten en daarom worden veel producties online gezet. Maar de makers van de theaterproductie Coolsingel 65, over het bombardement op 14 mei 1940 op Rotterdam, hebben net iets anders bedacht: ze komen – met beperkt gezelschap – bij de mensen thuis. Tenminste, als de woonkamer daarvoor geschikt is.

,,Wij vinden het belangrijk om Coolsingel 65 toch te spelen op 4 mei. Daarom gaan we dat direct na de Dodenherdenking, om 21.00 uur, ook doen. Bij iemand thuis, gewoon in de woonkamer’’, aldus de makers van Onderwater Producties. De RIVM-richtlijnen geven aan dat er maximaal drie personen op bezoek mogen komen per huishouden. 

Quote

Wij komen met z’n tweeën, hebben onze handen minimaal 20 seconden gewassen en houden 1,5 meter afstand

De makers van de productie Coolsingel 65

,,Wij komen met z’n tweeën, hebben onze handen minimaal 20 seconden gewassen en houden 1,5 meter afstand. De voorstelling wordt gespeeld voor maximaal 3 personen die natuurlijk geen verkoudheidsverschijnselen hebben.’’

Meedingen

Wie mee wil dingen naar de theatervoorstelling tussen de eigen schuifdeuren kan tot 28 april een e-mail sturen naar info@onderwaterproducties.nl. Uit alle inzendingen wordt één winnende locatie geloot. De andere mailers, ontvangen een linkje naar de registratie van de voorstelling.

Coolsingel 65 gaat over het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. In deze productie gaan de makers op zoek naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie van één van de makers. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen. 

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam