Volledig scherm
© Carmen Kemmink/Lumen

Theater Rotterdam opent seizoen met Raoul de Jong

Theater Rotterdam opent het seizoen met de leesvoorstelling In Suriname van Raoul de Jong. Een voor een groot deel Surinaamse cast leest de tekst die De Jong samen met Sanneke van Hassel bewerkte voor toneel.

Schrijver Raoul de Jong - die op zijn 28-ste zijn Surinaamse vader ontmoette - ging voor het boek op zoek naar de geschiedenis van Suriname. Het resultaat, In Suriname, verschijnt volgend jaar in boekvorm.

De voorstelling wordt geregisseerd door Johan Simons, die vorig jaar óók de leesvoorstelling In Europa, naar het boek van Geert Mak, maakte. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Justitie wil dat moordenaar 
alsnog halfjaar gaat zitten

    Justitie wil dat moordenaar alsnog halfjaar gaat zitten

    Rotterdammer Urghen C. (42) kreeg in 2012 een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd voor het doodschieten van zijn vriend Tiko Mercera. Een jaar voordat hij de straf had uitgezeten, werd hij in voorlopige vrijheid gesteld. Justitie heeft in de rechtbank van Dordrecht geëist dat hij terug de bak in gaat om dat ene jaar alsnog uit te zitten omdat hij zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden die waren gesteld. De rechtbank bepaalde dat hij nog een halfjaar moet gaan uitzitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam