Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Oude Kotte is door het dolle heen na de 3-2. © BSR Agency

Thomas Oude Kotte de held bij Excelsior

Het hele seizoen moest Thomas Oude Kotte het doen met een reserverol. Gisteren maakte de Excelsior-verdediger zich onsterfelijk met twee treffers tegen NEC in het bekertoernooi, waaronder de belangrijke 3-2. Uitslag: 4-2.

Quote

Ik ben het niet gewend om te spelen. Negentig minuten lukte nog wel, maar langer niet

Thomas Oude Kotte

Daar was die oerkreet. Seconden nadat hij die belangrijke gelijkmaker tegen NEC had gemaakt. Met een snoeiharde kopbal uit een hoekschop bracht Thomas Oude Kotte gisteren de hoop terug in het bekerduel met NEC. En dat was nodig ook, want de Nijmeegse bezoekers hadden tot dat moment weinig te vrezen van de Rotterdamse thuisploeg. Helemaal na die flitsende start op het Kralingse kunstgras.

NEC kwam al na twee minuten op 0-1, nadat er verdedigend bij Excelsior weer een hoop mis ging. Doelman Alessandro Damen verwerkte een strakke voorzet van Lartey Sanniez moeizaam, waarna Anthony Musaba simpel kon binnenwerken. Stijn Meijer, het aanstormende talent in de spits bij Excelsior, miste vervolgens twee levensgrote kansen op de gelijkmaker. Jonathan Okita leek nog in de eerste helft de 0-2 te maken, maar door zijn goal ging vanwege buitenspel een streep.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (12%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (66%)
2438 stemmen