Als Syb (11) thuis is, zijn zijn ouders de hele dag met hem in de weer. Zijn buien kunnen met de minuut verschillen en hij heeft veel behoefte aan regelmaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Als Syb (11) thuis is, zijn zijn ouders de hele dag met hem in de weer. Zijn buien kunnen met de minuut verschillen en hij heeft veel behoefte aan regelmaat. © Sanne Donders

Thuiszitten door corona: dat is vooral voor gezinnen met kinderen met een beperking zwaar

De structuur en regelmaat waar kinderen met autisme of een andere beperking zo bij gebaat zijn, zijn door de coronacrisis plotsklaps weggevallen. Het thuiszitten trekt een zware wissel op gezinnen en maakt dat scholen voor speciaal onderwijs extra creatief moeten zijn.

 1. Voorwaardelijke rijontzegging voor scholier (19) die dronken klasgenoot overreed met Land Rover
  PREMIUM

  Voorwaarde­lij­ke rijontzeg­ging voor scholier (19) die dronken klasgenoot overreed met Land Rover

  Het had zo’n mooie dag moeten worden, de laatste dag van de middelbare school. Opgetogen gingen de leerlingen vorig jaar op 12 april naar het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. De combinatie van alcohol en een Land Rover Defender maakte dat de zogenoemde kolderdag eindigde in een drama. Een 18-jarige jongen reed met de enorme auto over een klasgenootje heen. Hij krijgt een voorwaardelijke rijontzegging.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Smullen maar! Oliebol met limoncello blijkt gouden combinatie
  Play

  Smullen maar! Oliebol met limoncello blijkt gouden combinatie

 2. Opluchting in zorgcentrum: kat Moppie is niet dood
  Play

  Opluchting in zorgcen­trum: kat Moppie is niet dood

Rotterdam