Tien gewonden bij kettingbotsing op A15, twee personen bevrijd uit beknelling in auto

Video / UpdateBij een kettingbotsing op de A15 bij Hoogvliet zijn tien gewonden gevallen. Zes van hen moesten naar het ziekenhuis, de overige vier zijn ter plekke behandeld. Er waren zeker zeven auto’s en een vrachtwagen bij betrokken, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Twee personen hebben bekneld gezeten in een auto, onder wie een kind. De hoofdrijbaan van de A15 richting de Maasvlakte is inmiddels weer open.

Er zijn meerdere voertuigen bij het ongeluk betrokken.
Volledig scherm
Er zijn meerdere voertuigen bij het ongeluk betrokken. © MediaTV

De twee beknelde personen zaten in één auto. Een ander kind uit dezelfde auto zat niet bekneld, maar is wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De drie andere gewonden die ook worden nagekeken in het ziekenhuis, waren inzittenden van een andere auto. 

De hulpdiensten waren massaal ter plaatse om de gewonden te behandelen. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeluk is.

De weg in de richting van Ridderkerk is inmiddels weer vrijgegeven. Tot 13.00 uur werd het verkeer omgeleid. Automobilisten meldden dat het verkeer vanaf de Botlekbrug door de nasleep van het ongeluk muurvast stond. Zo waren er weggebruikers die omreden via Rozenburg en het pontje naar Maassluis namen om hun eindbestemming te bereiken. 

De schade aan een van de betrokken auto’s is fors.
Volledig scherm
De schade aan een van de betrokken auto’s is fors. © MediaTV
Hulpverleners ontfermen zich over een van de betrokken minderjarigen.
Volledig scherm
Hulpverleners ontfermen zich over een van de betrokken minderjarigen. © MediaTV
  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam