Volledig scherm
Remon Neervoort (inzet) werd gevonden onder het zand van het strand aan het Oostvoornse Meer. © ANP/politie

Tien jaar cel geëist voor levend begraven Remon (35)

ROTTERDAMJustitie in Rotterdam heeft tegen de 20-jarige Samira B. uit Hoogvliet en haar 28-jarige vriend Jasar B. uit Spijkenisse 10 jaar gevangenisstraf geëist voor de moord op Remon Neervoort (35) uit Hoogvliet. Het slachtoffer werd eind februari vorig jaar dood gevonden onder het zand van het strand aan het Oostvoornse Meer. Hij bleek op beestachtige wijze te zijn vermoord.

Neervoort werd afgetuigd met een honkbalknuppel en gestoken met een mes, waarna hij in plastic werd gerold en, naar wordt aangenomen, levend werd begraven. Vier maanden na de gruweldaad werd de Hoogvlieter gevonden door twee tieners. Ze trokken aan een stuk plastic dat uit het zand stak en stuitten op het ontzielde lichaam.

Ex-vriendin is aanstichter
Samira B. is Neervoorts ex-vriendin. Ze wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht de bizarre moord te hebben gepleegd met haar nieuwe vriend Jasar B. (28) uit Spijkenisse. Justitie stelt nu dat Jasar het grootste aandeel in de geweldplegingen heeft gehad.

Samira wordt gezien als de aanstichter van het brute misdrijf. Ook de 43-jarige moeder van Samira is volgens justitie betrokken geweest bij het misdrijf. Ze zou hebben geholpen bij het wegmaken van het stoffelijk verschot. Een bron rond het onderzoek meldt dat de vrouw Neervoort voor zijn dood al eens heeft belaagd en gedreigd heeft hem te vermoorden.

De vrouw wordt nu verweten te hebben geholpen bij het verstoppen van het lijk en maandenlang te hebben gezwegen terwijl naar Neervoort werd gezocht. Het OM eist negen maanden cel tegen de vrouw.  

Plastic prop in keel
Uit het forensisch onderzoek werd duidelijk dat er een prop plastic in Neervoorts keel was gestopt. Samira zou tot haar daad zijn gekomen omdat ze jaren werd gestalkt door Neervoort. Hij kreeg daar gevangenisstraf voor. Vanuit de cel bleef hij echter zijn inmiddels ex-vriendin telefonisch lastig vallen.

Opmerkelijk is wel dat de vrouw na zijn detentie weer contact met hem had. Wellicht om hem  in de val te lokken en hem te vermoorden, zodat ze voor eens voor altijd van hem verlost zou zijn.

Liefde slaat om in haat
'Liefde sloeg om in haat,' verklaarden vrienden eerder over de verhouding tussen de twee. Zij zagen hoe Samira en Neervoort elkaar al jaren het hoofd op hol brachten, in een obsessieve knipperlichtrelatie waarbij dan weer de een, dan weer de ander stalkte.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28755 stemmen