Volledig scherm
Alleen al in Rotterdam werden verleden week donderdag 44 cash centers in beslag genomen, onder meer in tien shishalounges. © Media TV

Tien shishalounges mogelijk op slot na vondst illegale gokzuilen

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kijkt of hij tien shishalounges kan sluiten, waar verleden week bij een grote actie ‘cash centers’ zijn gevonden. Dit zouden een nieuw soort gokzuilen zijn, die het mogelijk maken om anoniem te wedden op sportwedstrijden. Dit is illegaal.

In totaal werden in Rotterdam bij de grote landelijke actie 44 zuilen gevonden. In augustus vorig jaar deed de Kansspelautoriteit (Ksa) al invallen bij bedrijfspanden in Enschede en Rotterdam die betrokken waren bij de illegale praktijken. Bij eerder onderzoek van criminologen bleek dat illegaal gokken verweven is met criminaliteit. Vele jaren geleden zei Aboutaleb op zijn beurt dat shishalounges een broeinest zijn voor criminaliteit.

De laatste tijd kwamen de shishalounges in het nieuws omdat er handgranaten voor de deur lagen, of omdat een explosief afging. De gemeente wil de overlast van de lounges hard aanpakken met strengere controles. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6193 stemmen