Volledig scherm
PREMIUM
De steekpartijen begonnen halverwege oktober bij de ingang van het Montfort College, nabij Zuidplein. © mediatv

Tienergeweld in Rotterdam-Zuid laait opnieuw op: twee steekpartijen met 16-jarige slachtoffers

Het tienergeweld is opnieuw opgelaaid. Gisteren werden opnieuw twee jongens van 16 jaar slachtoffer van een steekpartij. De ene jongen raakte in de middag gewond in een bus in Rozenburg. De andere tiener liep een steekwond op in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar. 

Quote

Het is nog te vroeg om te constate­ren of dit steekinci­dent verband houdt met eerdere zaken.

Woordvoerder politie

In oktober zijn in Rotterdam (en Rozenburg) al zes tieners gewond geraakt bij steekpartijen, waarvan vier in Rotterdam-Zuid. Eind vorige maand vond de politie al een groot aantal messen in tram 2 die IJsselmonde verbindt met Charlois. Rivaliserende jeugdbendes hebben het daar op elkaar gemunt. Politie, gemeente en scholen werken samen om een einde te maken aan het geweld door middel van strengere controles en gesprekken in de wijken. Ook in de openbaar vervoerlijnen die IJsselmonde en Charlois met elkaar verbinden, waaronder tramlijn 2, is meer toezicht. Bewoners en ondernemers in vooral IJsselmonde stelden vorige week dat er veel te lang is gewacht met harder optreden tegen de jongens. 

De politie betwijfelt overigens of de steekpartij in Feijenoord ook te maken heeft met de aversie tussen de twee groepen jeugd in IJsselmonde en Charlois. ,,Het is nog te vroeg om te constateren of dit steekincident verband houdt met eerdere zaken.’’ De politie wil vandaag met het slachtoffer in gesprek gaan om te achterhalen wat er is gebeurd. De melding van de steekpartij kwam van de Slaghekstraat. Agenten hebben intussen camerabeelden veiliggesteld. Er is nog geen verdachte aangehouden. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam