Volledig scherm
Na een korte achtervolging konden twee jongens worden aangehouden © Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland

Tieners proberen scooter te stelen in Ommoord, zetten het op een rennen, maar hun vluchtpoging mislukt

De politie heeft gisterenavond na een korte achtervolging twee Rotterdamse tieners kunnen aanhouden die een scooter probeerden te stelen aan de Sigrid Undsetweg in de wijk Ommoord te Rotterdam-Prins Alexander. De politie kwam de jongens op het spoor na een melding van een alerte getuige.

De getuige zag een groepje jongens dat zich ‘verdacht ophield rondom een scooter’. Toen ze de jongens op hun verdachte gedrag aansprak, gingen zij ervandoor. De vrouw wist echter een bruikbaar signalement aan de politie door te geven.

Meerdere politie-eenheden rukten uit om in de omgeving op zoek te gaan naar de jonge verdachten. Een agent op de fiets herkende op de nabijgelegen André Gideplaats twee jongens die voldeden aan het signalement. De tieners zagen de agent echter ook en renden weg.

Hun vluchtpoging had geen succes, want na een korte achtervolging konden een 15- en een 16-jarige Rotterdammer worden ingerekend. Zij zijn vastgezet en zijn inmiddels voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

De scooter bleek na nadere inspectie ‘daadwerkelijk braakschade te hebben’. De tieners worden beschuldigd van poging tot diefstal van een scooter. De recherche doet verder onderzoek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (69%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
23845 stemmen