Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Tieners slaan buschauffeur tegen de grond en blijven schoppen

UpdateDrie tieners, twee jongens en een meisje, hebben dinsdagavond een buschauffeur mishandeld. Het slachtoffer verzocht de drie jongeren op het eindpunt, op het 3e Katendrechtsehoofd, uit te stappen. De chauffeur moest zijn verzoek bekopen met klappen en schoppen. RET-directeur Maurice Unck is woest over het geweld tegen zijn personeel: ‘blijf met je handen van onze mensen af'. 

De drie wilden de bus niet uitstappen, maar verlieten na wat gemor toch het voertuig. Eén van de jongens begon op de bus in te slaan en te schoppen. De chauffeur vroeg hem daarmee op te houden. De tieners sloegen daarna op de chauffeur in. Toen hij al op de grond lag, bleven de jongens op hem in schoppen. 

De buschauffeur heeft lichte verwondingen overgehouden aan de mishandeling. Na het incident sloegen de daders op de vlucht. Volgens de politie gaat het om jongeren van ongeveer vijftien jaar oud. De jongens zijn allebei getint, het meisje heeft blond haar. Er wordt gezocht naar de daders.

Op Twitter noemt RET-baas Maurice Unck het geweld ‘totaal onaanvaardbaar'. ,,Wij helpen politie en OM vanzelfsprekend mee om de daders te pakken te krijgen. Nogmaals: blijf met je handen van onze mensen af!‘’  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5276 stemmen