Volledig scherm
De traditionele paasvuren dit weekend veroorzaken stankoverlast in de regio Rijnmond. © ANP

Tientallen klachten over stankoverlast door paasvuren in regio Rijnmond

Paasvuren in het oosten van het land en een heidebrand in Duitsland veroorzaken stankoverlast in de regio Rijnmond. Milieudienst Rijnmond (DCMR) heeft sinds eerste paasdag tientallen klachten ontvangen. 

De milieudienst laat weten dat er vanaf vier uur vanochtend alweer stankoverlast wordt gemeld door bewoners van binnen en buiten de regio Rijnmond. Het aantal klachten is vandaag opgelopen tot 24. Op eerste paasdag waren dat er in totaal bijna 100. 

De brandlucht trekt deze regio in door de oostenwind. De geur die op sommige plekken te ruiken is, lijkt op verbrand plastic. Omdat de weersomstandigheden volgens de DCMR rond lunchtijd lijken te verbeteren, verwacht de milieudienst dat de geur zal wegtrekken.

Bewoners die ook stankoverlast ervaren, worden opgeroepen dit te melden via de website van de milieudienst. Verder kan de DCMR niet veel doen omdat de instantie niet bevoegd is om te handhaven over de gevolgen van de paasvuren. De meldingen worden doorgespeeld naar de betrokken overheidsdiensten. 

Ook op andere plekken in Nederland ervaren mensen overlast door de vuren. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam