Volledig scherm
Rozenburg bij de pont. © Frank de Roo

Tóch een cao voor werknemers veerdienst Maassluis-Rozenburg

De werknemers van de veerdienst Maassluis-Rozenburg krijgen tóch een cao van hun werkgever Ottevanger Exploitatie B.V. Het personeel dreigde eerder met acties en een staking omdat het bedrijf hen geen nieuwe cao wilde bieden.

Het ultimatum, dat vannacht zou aflopen, is opgeschort. De bemanning vaart morgen volgens de dienstregeling. Albert van Damme van CNV Vakmensen is positief over de ontwikkelingen: ,, We gaan het cao-resultaat op 18 september bespreken met de leden. Dan blijkt of we dit resultaat kunnen omzetten in een akkoord. De aangekondigde acties gaan op dit moment niet door."

Nieuwe afspraken

De nieuwe cao moet, met terugwerkende kracht, gaan gelden vanaf 1 januari 2018. Volgens de nieuwe afspraken moeten de lonen in totaal met 3,3% stijgen en krijgen de werknemers in november een eenmalige uitkering. Vanaf 1 januari 2019 moet de automatische prijscompensatie een vast onderdeel van de cao worden.

Verder zijn er onder andere afspraken gemaakt over een hogere vergoeding bij gebroken diensten en een hogere werkgeversbijdrage aan de zorgverzekering.

De CNV-onderhandelaar hoopt dat de verhoudingen binnen het bedrijf weer snel normaliseren. "Als de leden op 18 september akkoord gaan, zetten we er een dikke streep onder en beginnen we weer met een schone lei."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam