Volledig scherm
PREMIUM
Het restaurant van Uit Je Eigen Stad in Rotterdam is een gezellige houtje-touwtjezaak. Het personeel en de gezellige boerderijkat doen hun best, maar het komt niet meer goed uit de verf. © Frank de Roo

Toch niet uit je eigen stad

Gouden PollepelJuni is een feestje op je bord. Aardbeien, tuinbonen, rabarber, eindelijk! Waar kunnen we dat feestje beter vieren dan bij onze stadsboerderij? 

Praktisch
Uit Je Eigen Stad, Kipstraat 12, Rotterdam, (010) 8208909. uitjeeigenstad.nl
Open: woensdag t/m zaterdag 11.00-22.00 uur, zondag 11.00-18.00 uur.
Prijzen: voorgerechten 6,75-9,50 euro, hoofdgerechten 16,50-17,50 euro, nagerechten 6,50 euro.
Afgerekend: 70,55 euro.
Bijzonderheden: filiaal op Rotterdam Centraal.

Nou, overal behalve daar. Het enige zelfgeteelde gewas dat wij op tafel krijgen, zijn de blaadjes munt in de thee. ,,Het is er nog niet het seizoen voor”, vertelt een serveerster. En, als ze onze verbazing ziet: ,,Misschien de sla dan?”

Hoe zat het ook al weer met UJES? Het voormalige industrieterrein in de Fruithaven werd in 2012 omgetoverd tot stadsboerderij. Het was een van de grootste stadslandbouwprojecten van Europa, maar in 2016 werd de stichting failliet verklaard. Het restaurant, de kassen en de akkers bleven wel. Er zijn ook weer kippen en er scharrelen wat varkens rond. Hartstikke leuk. 

Op de website klinkt het zo mooi: ‘De oogst van het land gaat naar het restaurant op de boerderij en het Centraal Station. En: ‘We willen stadsbewoners weer verbinden met het eten dat dagelijks op hun bord belandt. Hoe wordt ons eten geproduceerd? Waar komt het vandaan?’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam