Volledig scherm
Brielle van boven. © Archieffoto John de Pater

Toeristen: Brielle leuker dan Rotterdam

Rotterdam mag dan momenteel hoog op elk lijstje van opwindende steden te vinden zijn, maar onder vakantiegangers is het kleine Brielle toch populairder. De vestingstad krijgt van toeristen een net iets hoger cijfer dan Rotterdam.

Dat blijkt uit gegevens van Zoover, een website die zich richt op vakantiebeoordelingen.

Zoover heeft op basis van meer dan 70.000 reviews een lijst opgesteld van de populairste dorpen en steden per Nederlandse provincie. In Zuid-Holland staat Brielle samen met Den Haag op een gedeelde eerste plek, met als cijfer een 8,6. Rotterdam kreeg een 8,5. Op plek vier staat Noordwijk en de top 5 wordt afgesloten door Ouddorp.

De populariteitscijfers zijn gebaseerd op beoordelingen van het afgelopen jaar. 

De hoge score van Brielle is des te opvallender omdat de stad vorig jaar niet eens in de top 10 te vinden was. In de lijst van 2016 stond Delft op nummer 1, gevolgd door Katwijk.

  1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
    Commentaar

    Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

    Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.