Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pixabay

Toeteren naar aantrekkelijke jongedame kost automobilist 95 euro: ‘Geen manier om te scoren’

Toeteren naar een jongedame met een kort rokje is een automobilist bij metrostation Schenkel in Rotterdam deze middag duur komen te staan. Agenten die het voorval zagen gebeuren, schreven een boete van 95 euro uit, zo meldt het politieteam Oost op Facebook.

Sinds januari vorig jaar is er in Rotterdam een sisverbod van kracht. Ook in Capelle aan den IJssel is het lastigvallen van mensen strafbaar gesteld in de APV.

Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf reageert goedkeurend. ‘Heel fijn dat de Rotterdamse politie het probleem seksuele straatintimidatie serieus neemt’, schrijft ze op Twitter. ‘Lik op stuk op het moment dat zo’n eikel denkt dat dit normaal gedrag is.’

Tot drie maanden celstraf

Toeteren naar vrouwen is iets dat vaak als ‘zeer zeer vervelend wordt ervaren’, verduidelijkt de politie. ‘Maar het gaat verder. Sissen, naroepen, uitschelden, achternalopen en zelfs ongevraagd aanraken.’ Toeteren naar vrouwen is ‘niet slim, niet chic en al helemaal geen manier om ‘te scoren’’, vinden de agenten.

Voor straatintimidatie kunnen de straffen oplopen tot een boete van 4100 euro of drie maanden gevangenisstraf. Met een bedrag van 95 euro lijkt de toeterende man dus nog goed weggekomen te zijn.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf  je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam