Strandgangers kunnen vanaf nu ook weer naar het toilet, mits het een zelfstandige toiletvoorziening bij een strandpaviljoen betreft. Lange tijd kon dat zeker niet overal langs de Nederlandse kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Strandgangers kunnen vanaf nu ook weer naar het toilet, mits het een zelfstandige toiletvoorziening bij een strandpaviljoen betreft. Lange tijd kon dat zeker niet overal langs de Nederlandse kust. © Frank de Roo

Toiletten langs hele kust mogen weer gebruikt worden

Mensen die het strand bezoeken, kunnen er vanaf nu ook weer naar het toilet. Dat blijkt uit afspraken die de veiligheidsregio's die aan kust liggen hebben gemaakt. Zelfstandige toiletvoorzieningen van strandpaviljoens, die vanaf het strand bereikbaar zijn zonder dat men het strandpaviljoen hoeft te betreden, mogen opengesteld worden. 

Voor het schoonhouden van de toiletten gelden de richtlijnen van het RIVM. Toiletgroepen die ín een strandtent zijn aangelegd blijven voorlopig nog verboden terrein voor strandfans met hoge nood. Tot nu toe verschilden de ‘toiletregels’ van de kustprovincies. Dat is nu na klachten uit onder meer Scheveningen en Kijkduin, waar mensen tegen de paviljoens plasten en in de duinen hun behoefte deden, gelijk getrokken.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam