Volledig scherm
Een zachtroze keuken met palmbomen erop. Tafeltjes met een exotische vissenprint. De keuken van Toko Trash ziet er tropisch uit, maar moet verhuizen. Het pand is doorverkocht. © Frank de Roo

Toko Trash en Eurotrash nog eerder dicht dan verwacht: zaterdag is het sprookje voorbij

Biercafé Eurotrash United en het tropische eettentje Toko Trash, gevestigd in de Hofbogen in Rotterdam, moeten eerder de deuren sluiten dan gepland. Eerst moest Manuela Goncalves Tavares, die beide zaken in hetzelfde pand runt, op 1 augustus de biezen hebben gepakt. Nu moet ze na zaterdag al weg zijn. 

In april werd bekend dat het pand aan een andere partij is verkocht. ,,Het is over, jammer genoeg. Dit was niet uit vrije wil’’, zei Manuela Goncalves Tavares daarover. De gedwongen sluiting kwam op een moment waarop de zaken juist steeds beter gingen lopen. De sluiting die zich nu een maand eerder aandient, is opnieuw een tegenslag. ,,Maar ik moet positief blijven en doorpakken.’’

Ze verhuist binnenkort met de zaken naar de Hoogstraat. Met een crowdfunding hoopt ze 30.000 euro binnen te halen. Dit is nodig om onder meer een bar te bouwen, geluidsapparatuur voor de live-optredens aan te schaffen en om de keuken aan te laten passen.

Arno Coenen en Iris Roskam, die sinds 2007 hun eigen biermerk Eurotrash hebben, openden in 2017 de deuren van het café Eurotrash. Een jaar later nestelde ook Toko Trash zich in het pand bij de boogjes. Inmiddels runt Goncalves Tavares beide zaken. Zo konden gasten eerst een bodempje leggen met de zelf ontwikkelde hotdog, piña colada-cake of andere gerechten met invloeden uit de Antilliaanse, Kaapverdische, Surinaamse en Aziatische keuken, om vervolgens biertjes te proeven.

Wanneer de zaak aan de Hoogstraat 45 opengaat, is nog niet duidelijk. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam