Volledig scherm
Archiefbeeld van de Kassenloop in 2015 door het bedrijf van Leo Ammerlaan in Bleiswijk. Ammerlaans tuinbouwbedrijf is een van de drie fusiepartners die sinds dit jaar opereren onder de naam Plantise. © gratis

Tomatenvirus nekt hardloopwedstrijd door kassen

Het tomatenvirus ToBRFV betekent het einde van de Plantise Kassenloop in Lansingerland. Op 1 februari zou alweer de tiende editie worden gelopen door de kassen van deze zeer grote plantenkweker, maar door de verscherpte maatregelen om bedrijven vrij te houden van het virus is het niet mogelijk om een grote groep hardlopers door de kas te laten rennen.

Het virus, dat tomatenplanten aantast en voor misvormde vruchten zorgt, houdt al langer huis in het buitenland. Eind oktober werd het echter ook bij een teler in de gemeente Westland geconstateerd. Sindsdien zijn alle kwekers in het land op hun hoede.

‘Voor plantenkwekers zijn de risico’s zeer groot en zal de hele partij moeten worden vernietigd, indien het virus wordt aangetroffen. Hygiënemaatregelen zijn binnen Plantise dusdanig aangescherpt om de kans op besmetting en verspreiding van het virus te reduceren', schrijft de onderneming op haar website. Vandaar dat de vanuit Bleiswijk aangestuurde kwekerij het niet verantwoord acht om door te gaan met de organisatie van het geliefde hardloopevenement. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4012 stemmen