Volledig scherm
De provincie geeft geld voor de renovatie van de Bergdierenrots in Blijdorp. © Wikipedia

Tonnen voor restauratie Bergdierenrots in Blijdorp, Villa van Waning en twee molens

De Bergdierenrots in diergaarde Blijdorp, Villa van Waning en de molens De Ster en Prinsenmolen in Rotterdam kunnen een flink bedrag van de provincie Zuid-Holland tegemoet zien. Het gaat om subsidies die zijn toegekend voor de renovatie van de rijksmonumenten. 

Het meeste geld in Rotterdam gaat naar Blijdorp. De bijdrage van 157.241 euro kan worden gebruikt voor het opknappen van de Bergdierenrots. Dat is een kunstmatige rots, 70 jaar geleden gebouwd naar een ontwerp van Sybold van Ravesteyn, met verblijven voor bergdieren. Momenteel is deze niet in gebruik en afgesloten voor publiek. 

De provincie heeft voor de renovatie van Villa van Waning 130.009 euro over. Ontwikkelaar Vincent Taapken kocht het monument aan de Nijverheidsstraat in de wijk Feijenoord eind 2017. Het gebouw uit 1898 is het voormalige directiegebouw van de cementsteenfabriek Van Waning. Taapken maakt er een horecazaak van. De horeca komt in een glazen kas die tegen de wand van de villa wordt gebouwd. Het moet de grote trekker worden voor het ‘eiland van Feijenoord’. 

Ook de Prinsenmolen (117.474 euro) en Molen De Ster (31.314 euro) in Rotterdam krijgen subsidie van de provincie voor renovaties. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam