Volledig scherm
De broers Michael en Lex van Dommelen in hun werkplaats. © Frank de Roo

Tonny Vilhena en Justin Kluivert dragen 10nine van Zwartewaalse broers

Met hun kledingmerk 10nine hopen de broers Michael en Lex van Dommelen uit Zwartewaal de markt te veroveren. Dat lijkt aardig te lukken nu spelers van zowel Ajax als Feyenoord hun shirts aantrekken.

Shirts, sweaters, jassen en petten: mode is de nieuwe wereld van Michael en Lex van Dommelen. De geroutineerde voetballers van Brielle zijn al jaren gewend te scoren op het veld, maar dat doen ze nu ook buiten de lijnen. Bekende voetballers als Hakim Ziyech, Tonny Vilhena, Steven Bergwijn en Justin Kluivert lopen maar wat graag in de kleding van de broers. Zij slaagden erin om voetballers van aartsrivalen Ajax, PSV en Feyenoord in hetzelfde shirt te laten lopen.

Hobby

Volledig scherm
Tonny Vilhena in het shirt van Michael en Alex van Dommelen. © Privéfoto

Het grote succes komt voort uit een hobby van Michael. ,,Ik heb een borduurmachine gekocht en ben begonnen met het borduren van caps. Hoe leuk is het om iemands naam of logo op een pet te zetten? Dat liep al snel behoorlijk uit de hand.”

Er kwam een eenmanszaak en de naam 10nine werd geregistreerd in de Benelux. ,,Lex draagt altijd al nummer 10 en ik nummer 9, bij welke club dan ook." Afgelopen zomer beleefde het bedrijf zijn eerste grote succes. Shirtjes met een swingend poppetje op de tekst 'Oh Djadja' gingen als zoete broodjes over de toonbank. ,,Jercely Cabral, het broertje van oud-Feyenoorder Jerson Cabral, maakte altijd filmpjes met die beweging", vertelt Michael. ,,Daar wilde ik shirtjes van maken en Jercely vond dat een leuk idee. Hij is ook de grote promotor achter 10nine en kent en benaderde al die voetballers. Zij wilden best reclame maken. Toen is het zo hard gegaan dat we een eigen ruimte moesten zoeken om al die shirts te gaan bedrukken."

Familie

Lex ondersteunt zijn broer met zijn eigen bedrijf Top Media Group. Hij houdt de website en de sociale media bij en blijft wat meer op de achtergrond. Michael werkt aan het merk en drukt de shirtjes. Daar krijgt hij flink wat hulp bij van familie. ,,Mijn zwangere vrouw doet de e-mail, mijn moeder naait de labeltjes en als mijn vader tijd heeft, helpt hij ook met het bedrukken."

Voetballers Eljero Elia en Demy de Zeeuw verdienen enorme hoeveelheden geld met hun kledingmerk Balr. Is 10nine het nieuwe Balr? ,,Het volgende project is een collectie voor Ajacied Hakim Ziyech'', vertelt Lex. ,,Nu is er in de zomer veel verkocht en op Black Friday, maar dat was een hype. We willen zorgen voor meer continuïteit. Vergelijk het met een winkel. Als je niet elke dag mensen in je winkel hebt, is het lastig om te overleven."

Als het aan Michael ligt, is het succes van de eerste collectie pas het begin. ,,We willen een erkend merk dat straks ook in de winkels ligt. En we horen alleen maar positieve berichten, bijvoorbeeld dat de kwaliteit goed is en dat de kleding lekker zit. We hopen nog veel stappen te maken."

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws van Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam