Volledig scherm
Richard Hammond bij de Marie Maersk © Discovery

Top Gear-presentator Richard Hammond vaart met groot containerschip naar Rotterdam

Voor het Discovery-programma Big is presentator Richard Hammond met een groot containerschip naar de Rotterdamse haven gevaren. De uitzending over zijn belevenissen aan boord van de Marie Maersk en op de Maasvlakte is op 3 maart. 

Hammond is bekend van het Britse autoprogramma Top Gear. Hij is de kleinste van de presentatoren en z’n lengte is er mikpunt van spot. Voor de nieuwe serie Big (groot, red.) bekijkt hij de grootste bouwwerken ter wereld. De Marie Maersk behoort tot de grootste containerschepen van de wereld. Het gevaarte is 400 meter lang, 59 meter breed en 73 meter hoog. Aan boord is plek voor 18.000 20-voets containers.

Aangekomen in Rotterdam neemt Hammond plaats in een van de kranen op de Maasvlakte die de containers van de Marie Maersk laden en lossen. Ook die kranen behoren tot de grootste van de wereld.

Treintunnel

Voor de serie bezoekt hij ook een treintunnel van 55 kilometer, een toren van bijna een kilometer en de grootste autofabriek op aarde. De eerste uitzending van Big is 11 februari om 20.30 uur.  De uitzending die is gefilmd op de Marie Maersk en de Maasvlakte is dinsdag 3 maart om 20.30 uur.

Het is niet de eerste keer dat Richard Hammond in de Rotterdamse haven was. In 2016 waren er opnames van Top Gear.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam