Touwtjespringen met de hele school om meer te bewegen

VideoEven geen lesje taal of rekenen, maar met de hele school touwtjespringen. Zo zag de vrijdagmiddag er vandaag uit bij basisschool Beatrix in Rotterdam-IJsselmonde. Met dit sportuurtje gaf de Johan Cruyff Foundation het startsein voor zijn jaarlijkse Doekoe-actie.

Quote

Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook erg gezond en goed voor hun concentra­tie

Niels Meijer

De campagne, met als doel om kinderen in beweging te krijgen, bestaat uit een samenwerking met supermarktketen Coop. De komende weken ontvangen klanten zogenaamde Doekoe-munten, die kunnen worden gedoneerd aan scholen en zijn goed voor gratis sport- en spelmaterialen.

De Beatrix is een van de 27 deelnemende scholen in Rotterdam. In totaal gaat het om zo'n 800 scholen. Dat het thema dit jaar touwtjespringen is, daar kunnen de kleine Rotterdammers goed mee leven.

,,Springtouwen, springtouwen", scanderen de honderden kinderen luidkeels, vlak voor de kick-off. Die bestaat uit onder meer een demonstratie van DDF Crew. Het Belgisch kwartet is wereldberoemd om zijn unieke combinatie van acrobatiek, breakdance én touwtjespringen. Terwijl twee leden op het schoolplein met twee springtouwen tegelijkertijd draaien, springt de rest al dansend door de touwen heen. 

Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation, is blij dat scholen zich steeds meer bezighouden met sport. ,,Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook erg gezond en goed voor hun concentratie."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam