Volledig scherm
Springvallei. © RV

Traumaheli vliegt na wespensteek bij jongen op terrein Spring Vallei

Het was even alle hens aan dek, vanmiddag op het terrein van de tijdelijke attractie Spring Vallei in Kralingen. Een 15-jarige medewerker van het luchtkussenfestijn was door een wesp in zijn linkerarm geprikt, en werd niet lekker.

Politie en ambulance scheurden in vliegende vaart naar het terrein van hockeyclub Leonidas, waar het slachtoffer bij de EHBO was opgevangen. Zelfs de traumaheli cirkelde boven het terrein.

Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen, zegt EHBO’er C. van Driel, die de eerste hulppost samen met een collega runt. ,,Hij was al een uurtje geleden gestoken, was eerst gaan eten, maar werd niet goed’’, klinkt het. ,,Toen hij hier binnen was, kreeg hij een aanval. Eerst dachten we aan een allergische reactie, maar het bleek hyperventilatie te zijn. Toen hebben we hem neergelegd en 112 gebeld. En omdat hij minderjarig is, vliegt de traumaheli dan automatisch.’’

De jongen knapte ter plekke op. ,,Wel een leermomentje voor zijn ouders, dat dit kan gebeuren als hij door een wesp wordt gestoken.’’ Lof was er voor de adequate en snelle wijze waarop het personeel van Spring Vallei had gehandeld. De traumaheli zette weer koers naar de thuisbasis, zonder te zijn geland.