De vrouw weigerde de trein te verlaten.
Volledig scherm
De vrouw weigerde de trein te verlaten. © Twitter/Theresia Schouten

Trein staat stil doordat vrouw (19) met nikab zich niet wil identificeren

Een vrouwelijke treinreiziger weigerde vanmiddag haar nikab af te doen toen NS-controleurs haar persoonlijke abonnement in de trein wilden controleren. Omdat haar identiteit niet vastgesteld kon worden, werd de hulp ingeroepen van agenten op het centraal station van Rotterdam. De trein met 200 passagiers liep door het voorval uiteindelijk 20 minuten vertraging op.

 1. Hij werkt als receptionist én illustrator, maar Rutger (42) is vooral de dubbelganger van Lucky Luke
  PREMIUM

  Hij werkt als receptio­nist én illustra­tor, maar Rutger (42) is vooral de dubbelgan­ger van Lucky Luke

  Wie veel op social media rondhangt, denkt wellicht dat Nederland alleen maar uit (héél) boze mensen bestaat. Maar er zijn ook uiterst gelukkige types. Rutger Gret (42) is zo’n man. Deze duizendpoot is voltijds receptionist én illustrator én de officiële Lucky Luke-lookalike én nu debuterend met een eigen stripalbum. ,,Voor het eerst in mijn leven zit ik 100 procent goed in mijn vel. Ik heb mijn plek gevonden.’’
 2. Ontwikkeling Feijenoord XL op Zuid gaat door: complete woonwijk wordt uit de grond gestampt
  PREMIUM

  Ontwikke­ling Feijenoord XL op Zuid gaat door: complete woonwijk wordt uit de grond gestampt

  Rotterdam-Zuid krijgt er een compleet nieuwe woonwijk bij. En nog veel meer: als de treinsporen naast De Kuip zijn overkapt, ontstaat er een strook van 10 hectare waar behalve zesduizend woningen onder andere het NS-intercitystation Stadionpark, een campus en veel groen komen. De partijen die bij dit megaproject betrokken zijn, tekenen vandaag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een contract dat als basis dient voor verdere samenwerking.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam