Volledig scherm
De Thalys op Rotterdam Centraal. © anp

Trein stilgezet op Rotterdam Centraal nadat man ‘Allahu Akbar’ roept

De van Amsterdam naar Parijs rijdende Thalys is vanochtend stilgezet in Rotterdam, omdat een man zich agressief gedroeg. Hij riep volgens reizigers  ‘Allahu Akbar’, waarna paniek uitbrak. De man, een 28-jarige Utrechter, is door de politie aangehouden.

Hij gedroeg zich in de trein agressief naar andere reizigers toe en zou in ieder geval hebben geprobeerd iemand aan te vallen. Nadat hij ‘Allahu Akbar’ riep, probeerden medereizigers in paniek naar andere coupés te komen. Op Rotterdam Centraal is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

De man had geen wapens bij zich en er is niemand gewond geraakt. 

Het ging om de Thalys die om 06.15 uur uit Amsterdam was vertrokken. De trein kon na een halfuur weer verder richting Parijs. 

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam