Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Treinreis vanuit Rotterdam naar Brussel vertraagd: NS-personeel staakt

Wie woensdag met de trein naar Brussel wil, moet rekening houden met extra reistijd. Vanwege stakingen door servicemedewerkers en conducteurs vertrekt de intercity naar de Brusselse hoofdstad alleen in Breda. Voor vertrek vanuit Rotterdam moet daarom eerst een binnenlandse trein worden genomen.

 1. Ontwikkeling Feijenoord XL op Zuid gaat door: complete woonwijk wordt uit de grond gestampt
  PREMIUM

  Ontwikke­ling Feijenoord XL op Zuid gaat door: complete woonwijk wordt uit de grond gestampt

  Rotterdam-Zuid krijgt er een compleet nieuwe woonwijk bij. En nog veel meer: als de treinsporen naast De Kuip zijn overkapt, ontstaat er een strook van 10 hectare waar behalve zesduizend woningen onder andere het NS-intercitystation Stadionpark, een campus en veel groen komen. De partijen die bij dit megaproject betrokken zijn, tekenen vandaag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een contract dat als basis dient voor verdere samenwerking.
 2. Annemijn (17) is niet actief op zoek naar de liefde, maar dat was vroeger anders: ‘Ben nu meer op mezelf’
  PREMIUM
  IK ZEG JE

  Annemijn (17) is niet actief op zoek naar de liefde, maar dat was vroeger anders: ‘Ben nu meer op mezelf’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Annemijn Schellens uit Capelle aan den IJssel is dolblij dat ze weer binnen- en buitenshuis met vrienden kan zijn: „Weg met dat gevoel dat we iets illegaals doen.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam