Volledig scherm
© Mediatv

Treinverkeer Delft-Rotterdam weer op gang na dodelijk ongeluk; blijkt zelfmoord te zijn

VIDEO Het treinverkeer tussen Delft en Rotterdam Centraal is dinsdagochtend rond 04.30 uur weer op gang gekomen nadat het een deel van maandagavond en de daaropvolgende nacht gestremd is geweest vanwege een dodelijk ongeval. Het blijkt om zelfmoord te gaan.

Het ongeluk gebeurde in Schiedam. Daar kwam een inzittende van een auto om het leven na een botsing met een trein nabij de spoorwegovergang in de buurt van de Kerkweg. Na de aanrijding vloog de auto in brand. De ravage op het spoor was groot.

De ruim tweehonderd passagiers die in de trein zaten, zijn opgevangen en met bussen naar andere stations in de omgeving gebracht. De politie heeft het onderzoek inmiddels afgerond en vastgesteld dat het om een zelfmoord gaat.

Heb je zelfmoordgedachten of maak je je zorgen over een ander? Bel 0900-0113 of kijk op 113.nl voor hulp.

Bekijk hieronder beelden van vlak na het ongeluk. 

  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam