Volledig scherm
Reizigers tussen Gouda en Den Haag en Gouda en Rotterdam hebben tijdens de ochtendspits last van een kapotte bovenleiding. © ANP

Treinverkeer tussen Gouda, Rotterdam en Den Haag langzaam hervat

UpdateVanwege een kapotte bovenleiding rijden er momenteel minder treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal en tussen Gouda en Rotterdam Centraal. Iets voor acht uur liet Prorail weten dat een deel van de sporen weer berijdbaar is. 

Over die sporen rijden zo veel mogelijk treinen. De aannemer werkt volgens Prorail met man en macht om ook de andere sporen weer vrij te geven. De NS liet vanochtend weten bussen in te zetten voor de reizigers in de ochtendspits. ,,Ontzettend balen, zo vlak voor de spits. We zetten nu vervangend vervoer in. De bussen zijn net besteld, dus ik verwacht dat ze binnen een half uur tot drie kwartier op de stations zijn‘’, laat een woordvoerder van de NS weten.

Er zullen stopbussen zijn om de reizigers naar het eerstvolgende station te brengen en snelbussen voor het eerstvolgende intercitystation. Verder adviseert de NS de reisplanner in de gaten te houden voor de meest actuele stand van zaken.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam