Volledig scherm
De politie heeft de afgelopen maanden veel vaker de handen vol aan de bestuurders van een trouwstoet. © Politie

Twaalf bekeuringen voor automobilisten uit Rotterdamse trouwstoet tijdens ‘speciale dag’

Meerdere automobilisten uit een trouwstoet op de Slaghekstraat in Rotterdam kregen vanmiddag bekeuringen voor hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag. Zo’n dertig voertuigen brachten volgens de politie het overige verkeer in gevaar. In totaal werd voor bijna 2000 euro aan boetes uitgedeeld.

Het is zeker niet de eerste keer dat de politie moet optreden tegen een overlastgevende trouwstoet. Volgens de politie lappen de bestuurders van deze optochten geregeld alle regels aan hun laars. ,,Wegen blokkeren, door rood rijden, toeteren, uit de ramen hangen, fakkels afsteken en nog veel meer hinderlijk en soms levensgevaarlijk gedrag. Ook vanmiddag was het weer zover’’, aldus de betrokken agenten. 

Rond 15.00 uur kwam er een melding binnen omdat een trouwstoet van zo’n 30 voertuigen zorgde voor asociaal rijgedrag en daarbij de veiligheid van andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar bracht. De stoet reed langs winkelcentrum Keizerswaard, via de Olympiaweg naar de Slaghekstraat. Een deel van de groep had de auto geparkeerd in de parkeervakken maar een ander deel stond op de stoep en midden op straat geparkeerd. 10 bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. 

Dit leidde echter tot meer problemen. ,,De betrokken bestuurders vonden dat agenten ‘maar begrip moesten hebben omdat het een speciale dag was’, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Agenten gaven aan dat een speciale dag geen reden is om de wet te overtreden waarop de bestuurders geïrriteerd wegreden.’’

Toeteren

Bij het wegrijden, gingen enkele bestuurders zonder aanleiding stil staan op de weg, luid toeteren en onnodig gas geven. Ook hier werd tegen opgetreden en opnieuw werden meerdere bekeuringen uitgedeeld. 

Eind augustus werd een agent in Rotterdam bewusteloos geslagen door een man uit een trouwstoet. De verdachte bleek na een lange zoektocht de broer van de bruid te zijn geweest.  Om de problemen met trouwstoeten in de stad te beteugelen, moeten deze vanaf 2020 vooraf gemeld worden bij de gemeente.  Als het aan burgemeester Aboutaleb ligt, hoeven trouwstoeten niet in de ban. ,,Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn,’’ zei zijn woordvoerster eerder tegen deze krant. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3680 stemmen