Twee aanhoudingen na kogelregen bij winkelcentrum Alexandrium: politie doorzoekt woning

videoDe politie heeft een man (37) en vrouw (45) aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium.  Het gaat om inzittenden van een Range Rover die onder vuur is genomen. De politie kreeg vanochtend meerdere meldingen van schoten in de buurt van het winkelcentrum Alexandrium. Eenmaal ter plaatse werden twee auto’s met kogelgaten aangetroffen. Het onderzoek is in volle gang. 

De politie kreeg om 9:30 uur de eerste melding van schoten op de Duikerstraat. Korte tijd later meldden getuigen ook schoten op de Kreeftstraat. Daar kwam een zwarte Range Rover met kogelgaten tot stilstand. 

Volgens getuigen zouden de man en vrouw uit de Range Rover zijn  beschoten door personen uit een BMW. Mogelijk hebben de inzittenden van de Range Rover teruggeschoten waarna de schutters er vandoor gingen. De man en vrouw uit de Range Rover zijn door de politie aangehouden. ,,Wij willen weten wat hun rol precies is geweest.‘’’

De BMW die wegreed vanuit de Kreeftstraat, stopte op de kruising met de Vlierbaan.  De man en vrouw die uitstapten lieten een wapen zien aan de bestuurster van een donkergrijze Audi A6 die daar voor een stoplicht stond. De bestuurster stapte meteen uit en de man en vrouw met het wapen gingen er snel met haar auto vandoor. De carjackers zijn nog steeds voortvluchtig. Het slachtoffer is niet gewond geraakt. 

Na de schietpartij doorzocht de politie een woning aan de Mertensstraat, vlakbij het winkelcentrum. ,,Deze woning kwam tijdens het onderzoek in beeld’’, vertelt de politiewoordvoerder. Mogelijk wordt later vandaag bekend of er iets is aangetroffen in de woning. 

Tekst loopt verder onder de foto. 

Volledig scherm
De politie onderzoekt de woning aan de Mertensstraat. © MediaTV

Hulpdiensten sloegen na de schietpartij snel groot alarm omdat er veel onduidelijkheid over de situatie was. ,,De politie doet op meerdere plekken onderzoek en er zijn veel getuigen die opgevangen moeten worden’’, zo liet de politie via Twitter weten. 

De tekst gaat verder onder de twee foto's. 

Volledig scherm
De beschoten Range Rover heeft een kogelgat in de voorruit. © MediaTV
Volledig scherm
Dit zou de beschoten auto van de schutters zijn. Deze werd achtergelaten op de Hoofdweg. © MediaTV

In winkelcentrum Alexandrium ging rond 10:35 uur het alarm af.  Het is onduidelijk of toen het gehele winkelcentrum is ontruimd. Personeel en klanten van de H&M gingen direct via de nooduitgang van de winkel naar buiten naar het plein bij de Schorpioenstraat. Behalve de politie kwamen ook de brandweer en ambulances ter plaatse. 

De schrik in de buurt was groot. Een aantal scholen en winkels hield de deuren tijdelijk dicht. Leerlingen van middelbare school Meerpaal aan de Kreeftstraat mochten het pand niet verlaten. Ook een ruit van de McDonald’s is geraakt door kogels. 

De tekst gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
De McDonald's werd ook geraakt door kogels. © AD

De politie heeft bij het Centrum Jeugd & Gezin aan de Weegschaalhof 24 een ruimte ingericht waar getuigen zich kunnen melden. Ook stonden hulpverleners klaar om nazorg te verlenen. Volgens medewerker Tanja van der Hoek renden na de schietpartij drie ooggetuigen het pand binnen, waaronder een moeder met een baby. ,,Ze waren in shock (...) onwerkelijk zo'n geweldsexplosie om de hoek.’’ 

Volledig scherm
Rond 10:35 uur vanochtend ging het alarm af in winkelcentrum Alexandrium. Veel winkels gingen dicht en sloten de rolluiken. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9365 stemmen