Volledig scherm
Eén van de mannen had geen rijbewijs en mocht dus eigenlijk helemaal niet op zo'n snorfiets rijden. © Media TV

Twee dronkaards op gehuurde snorfietsen gillen naar agenten (en dat was niet zo slim van ze)

Twee snorfietsers hebben zich vanochtend op de Coolsingel in Rotterdam in de nesten gewerkt door iets te gillen naar passerende agenten. De politie hield het duo staande, waarna bleek dat ze allebei te veel hadden gedronken. Eén van de mannen had geen rijbewijs en mocht dus eigenlijk helemaal niet op zo'n snorfiets rijden. 

De agenten vroeg de mannen te blazen en daaruit bleek dat ze allebei te veel hadden gedronken. De bestuurder met rijbewijs blies 190 ugl, ruim twee keer zoveel als de 88 ugl die is toegestaan voor een beginnende bestuurder zoals hij. Zijn kameraad zonder rijbewijs maakte het helemaal bont: bij hem sloeg de meter uit tot 415 ugl, oftewel bijna vijf keer zoveel als is toegestaan. Hij krijgt niet alleen een boete voor met drank op rijden, maar ook voor rijden zonder rijbewijs. 

Buitengewoon navrant detail is dat de twee rondreden op scooters die zijn gehuurd van het verhuurbedrijf Felyx. De bestuurder mét rijbewijs had de scooter waarschijnlijk voor zijn maat zonder rijbewijs gehuurd, iets wat volgens de voorwaarden van Felyx niet mag. Het bedrijf kan het account van de ‘doorverhuurder’ opschorten en hem een geldboete van 500 euro opleggen vanwege het schenden van de voorwaarden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam