Volledig scherm
© Politie

Twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel

In het onderzoek naar meerdere drugstransporten heeft de politie twee mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest van het binnenhalen van de drugs in de Rotterdamse haven.

De verdachten zijn een 22-jarige voormalig medewerker van een bedrijf in Rotterdam, dat gespecialiseerd is in de overslag van overzees fruit en een 46-jarige man uit Bergen op Zoom. Justitie heeft aanwijzingen dat het duo criminele contacten heeft onderhouden over de import van cocaïne. Er worden momenteel meerdere gevallen van het leeghalen van drugscontainers uit Zuid-Amerika onderzocht. De 46-jarige Brabander wordt verweten voor de betrokken criminele organisatie mensen te hebben geronseld om de coke uit de containers te halen.

Drugsnetwerk

In het onderzoek naar het drugsnetwerk dat actief is in de Rotterdamse haven is in april van dit jaar ook al een achttal verdachten gearresteerd. Onder hen een medewerker van de Belastingdienst. Er is destijds beslag gelegd op een vakantiewoning in Rockanje, dure sieraden waaronder een Rolex van 70.00 euro, tienduizenden euro’s aan contant geld, 200 xtc-pillen en vijf auto’s.

De politie deed destijds invallen in twaalf woningen in Spijkenisse (5), Rotterdam (5), Rockanje en Capelle aan den IJssel en drie bedrijfspanden in Spijkenisse en Rotterdam en Den Haag. Vier van de gearresteerde verdachten zijn mannen (38-53 jaar) uit Spijkenisse, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De oudste van het stel wordt als hoofdverdachte beschouwd. Het onderzoeksteam dat viertal als belangrijke leden van het crimineel samenwerkingsverband. De andere vier verdachten zijn vrouwen; ze zijn familie van de hoofdverdachte.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam