Volledig scherm
Ingomar Yildirim werd bij de slagboom van het Ikazia Ziekenhuis achtergelaten en overleed aan zijn verwondingen. © ANP

Twee mannen verdacht van moord op Ingomar

Justitie houdt voorlopig twee mannen verantwoordelijk voor de gewelddadige dood van Rotterdammer Ingomar Yildirim (24). Hij werd 3 mei van dit jaar in de Dynamostraat in zijn woonplaats doodgeschoten. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Venlo en een 21-jarige Rotterdammer.

Ingomar werd na de schietpartij met een auto naar het nabij gelegen Ikazia Ziekenhuis gereden. Daar werd hij bij de slagboom uit het voertuig gegooid. Medische hulp mocht niet meer baten.

Het heeft er alle schijn van dat justitie er nog niet uit is wie de dodelijke kogels heeft afgevuurd. Beide verdachten wordt vooralsnog verweten het slachtoffer opzettelijk te hebben doodgeschoten en een verboden wapen in bezit te hebben gehad. De man uit Venlo zou de bewuste dag vanuit zijn woonplaats met andere verdachten naar de Dynamostraat zijn gereden. Gedurende het onderzoek werden in totaal vier mannen aangehouden.

Drugsruzie

Ingomar had een crimineel verleden. Bronnen in het circuit meldden dat hij in een drugsruzie was verwikkeld. Hij zou zijn vermoord vanwege een ripdeal die eerder door hem zou zijn gepleegd.

Ingomar, volgens een neef van hem vader van twee kinderen, had een problematische jeugd. De slechte start van zijn leven werd 12 jaar geleden in beeld gebracht op de televisie. Ingomar en zijn familie werkten mee aan de NCRV-documentaire De Besloten Groep, van jeugdinstelling De Horizon die moeilijk opvoedbare kinderen behandelt. Hulp en aandacht leken echter niet aan hem besteed.

Komende week moeten de twee verdachten in een zogenoemde pro formazitting voor de rechter verschijnen. Dan wordt de voortgang van het onderzoek besproken. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak laat waarschijnlijk nog drie maanden op zich wachten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam