Volledig scherm
De politie hield eind vorig jaar vier terreurverdachten aan. © MediaTV

Twee Rotterdamse terreurverdachten weer op vrije voeten

De twee mannen, die eind december in Rotterdam werden opgepakt op verdenking van voorbereiding van een terroristisch misdrijf, zijn heengezonden. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie. 

Volgens woordvoerder Ernst Pols blijven de mannen nog wel verdachten in de zaak. ,,Er was onvoldoende bewijs om ze langer vast te houden. Maar het onderzoek gaat door.‘’ Justitie wil niet vertellen op welke gronden de mannen in eerste instantie zijn aangehouden. 

Dubbel gevoel 

Advocaat Gardel Purperhart, die de 30-jarige verdachte bijstaat, is zijn cliënt heel erg opgelucht. Hij liet eerder weten dat zijn cliënt alle betrokkenheid ontkent en zijn aanhouding als een complete verrassing kwam. ,,Maar hij heeft met zijn familie wel een dubbel gevoel. Ze zijn heel bezorgd hoe de bewoners in hun flat nu naar het gezin zullen kijken.‘’ De man werd 29 december aangehouden in een flat in Rotterdam-Ommoord. 

Op 29 december werden vier terreurverdachten in Rotterdam gearresteerd. Tegen twee mannen van 21 en 36 jaar was al vrij snel geen verdenking meer. Nu zijn ook de overige twee heengezonden, maar zij blijven dus nog wel verdachten in de zaak. Een vijfde Rotterdammer werd nog aangehouden in het Duitse Mainz. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam