Volledig scherm
Nieuwjaarsvegen met enkele mannen van de Roteb op de Groene Hilledijk in Rotterdam Zuid. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Twee ton straatschade in nieuwjaarsnacht

Vandalen hebben in de nieuwjaarsnacht voor twee ton schade aangericht op straat. Dat is ruim 10.000 euro meer dan vorig jaar. Het gaat om kapotte prullenbakken, verkeersborden en ondergrondse containers. 

Dat rapporteert de burgemeester aan de gemeenteraad vandaag in een cijferoverzicht van de nieuwjaarsnacht.

Het Oogziekenhuis behandelde 17 patiënten, 3 meer dan verleden jaar. Het letsel was ernstiger dan in 2018: 22 ogen raakten beschadigd, vier ogen zijn blind geworden. De helft van de slachtoffers was omstander.

Bij de BuitenBeter-app en het Veiligheidsloket Rotterdam zijn 340 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen. Bewoners van het Noordereiland en het Scheepvaartkwarier hebben klachten ingediend over de slechte bereikbaarheid van de wijken. Van de gratis metro werd druk gebruik gemaakt. In de 100 ritten na 22.00 uur zaten 29.200 mensen.

Aboutaleb telde ook de zware incidenten: er waren vier schietpartijen en er is één keer met een mes gestoken. Het dodelijk slachtoffer van één van de schietpartijen is rapper Feis. ,,Hoewel deze ernstige feiten niet direct te relateren zijn aan de jaarwisseling is de impact op de samenleving n hulpdiensten groot te noemen’’, schrijft de burgemeester.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3994 stemmen